Songs en Remixes

Bekijk playlist op Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL11Sn-4vuQDhMhGfWWfO1-5EU-IDfc9Fi

Ik heb het altijd gaaf gevonden om liedjes te schrijven en bestaande liedjes te bewerken. Met name het inspelen van muziek en het uitwerken van eigen of andermans idee tot een eindproduct die je vastlegt op een medium, online of op de radio terughoort. Dat geeft een kick en enorme voldoening.

Ergens een compleet andere draai aangeven, coveren en remixen.. ik kan mezelf verliezen in het bedenken en inspelen van nieuwe muziek om acapella’s (losse zangtracks) heen. Dit heeft geresulteerd in een aantal remixen of remakes met bekende en minder bekende namen die je in mijn Youtube playlist kunt beluisteren. Het is ook een zeer prettige werkwijze die ik toepas bij het uitwerken van ideeën van liedjesschrijvers en artiesten dichter bij huis. Lever je kale zangidee aan in tempo ( opnemen met een click/metronoom) en je krijgt het terug als compleet liedje.

Hier een voorbeeld van 1 vocaltrack die op 3 verschillende manieren is uitgewerkt ”Imagination” van Rox.

Imagination (edm remix)

Imagination (original mix)

Imagination (The Berlin mix)

Dans- en cheerleading mixen

Ik ben al ruim 15 jaar bezig met het produceren van muziekmixen ten behoeve van team- danswedstrijden. Een hiphop-, show-, jazz- of streetdancemix: de trainer/choreograaf stuurt mij een aantal tracks en ik puzzel ermee tot er een dynamische mix van meestal 02:30 minuten ontstaat. Binnen deze discipline heb ik in de afgelopen jaren al 7 muziekprijzen gewonnen in samenwerking met de dansteams van Oxygym.